Meistä
Mistä piirakkapaja on lähtenyt käyntiin ja minkä takia teemme tätä vieläkin.
Katja Miettinen aloitti piirakan teon K-Market Hertussa Kauppakadulla.
Sen jälkeen itsenäisenä yrittäjänä pienessä liikehuoneistossa Savontiellä ja ruotsalaisella koululla. Tilat kävi pian pieneksi ja Ahlströminkadulle muutettiin kahteen liikehuoneistoon.
Taloyhtiön kaaduttua muutto Kauppakadulle.
Katjan vanhemmat Taimi ja Vilho Mykkänen ovat olleet leipomassa piirakoita koko ajan. Kunnes Katja äiti kuoli 2023 pitkäaikaiseen vaikeaan sairauteen.
Mutta Ville Ukki on edelleen 74v piirakan teossa.
Piirakat tehdään käsin.
Pohjat tekee Ville Ukki ja Katjan tytär Mona on on piirakan täyttö ja rypytys hommissa. Samoin Monan veli Pyry.
Sukupolven vaihdos on jo tapahtunut ja liiketoiminta on saanut kasvua, josta pian saatte kuulla lisää.
Kiitollisena arvostan että toiminta jatkuu.

Mistä juuremme löytyvät
Juuremme löytyvät perinteisistä resepteistä ja kunnioituksesta historiaan, sillä uskomme, että parhaat maut syntyvät ajan saatossa hioutuneista menetelmistä ja huolella valituista raaka-aineista. Jokainen leipämme ja leivonnaisemme kantaa mukanaan tarinan menneiltä sukupolvilta – reseptejä, jotka ovat siirtyneet eteenpäin mestareilta oppipojille, kehittyen mutta säilyttäen alkuperäisen sydämensä.
Kunnioitamme leipomisen perinteitä yhdistämällä käsityötaidon ja historian lämpimän kosketuksen nykypäivän makumaailmaan. Meille jokainen leivottu tuote on paitsi herkku, myös kunnianosoitus menneisyyden mestareille.

Mihin olemme erikoistuneet
Piirakkapajan käsintehdyt riisi- ja perunapiirakat. Leppävirran ruista, Moninmäessä puhtaassa luonnossa kasvanut ruis. Kuori pulikoidaan käsin, näissä on mummon monesti leikatun käden jälki ja Varkauden savossa paistettu, voissa voideltu ja huolella maisteltu.